Hantverksmässan

Tjoho nu är det mässa. Jag är så glad över att koppla av nu och bara se på vad jag har gjort. 102 st smycken!
Jag nådde mitt mål på hundra. Ja!!

Men jag får förmodligen skaffa ett större smyckes-skrin för det folket som går på konstmässa på landet vill inte klä sig i dödskallar och franska bulldoggar inte...=)

Det gör absolut ingenting. Jag har haft så trevligt idag och pratat så mycket att halsen är torr. Många tycker att smyckena är fina och tuffa men inget som passar dom.Det är första gången jag fixar med något sånt här. Men jag tänker redan på hur jag ska göra monterförbättringar till en annan gång. Jag saknade tex skyltar . Löste det genom att skriva på en papptallrik från fiket. Nå, det är väl hantverk om något...=)
Mässan fortsätter imorgon.Mini har avancerat den där lördagsleken. Nu är det både filt och papplåda som gäller. Ooo

Nu ska vi käka pizza och lördags-slappa.

Inlerad

Jag ber inte om ursäkt för dålig uppdatering. För det är så tråkigt. Tro inte att vi inte gör något för att det är stilltje på blogg.
Nej, köket ser ut som en sån där skaparverkstad på ett dagis. Jag är själv skyldig till gipsfläckar och färgstänk. (jag har många gånger ifrågasatt varför vi valde ett vitt kök).

Osocial och tråkig? Nej, bara insnöad på lera. Inlerad.  Förresten tror jag att det växer lera under naglarna på mig.

Nu närmar jag mig mitt mål. Snart är jag klar med smyckena till helgen.


Ikea var upplevesle. Ingen trevlig sådan pga allt folk. (har nog bott för länge på landet nu). Men två bra lampor till mässan i helgen fick vi tag på. Eddy fick en ballong och naturligtvis köpte man en massa annat som vi inte visste vi behövde.
(Ikea har nu svarta köksluckor dessutom..=))


Här ett litet tjuvkik på vad jag har pysslat med.


Så Här Har Du Skitkul En Lördagskväll

Detta behöver du:

En filt
(enkelt va)


Så här går det till:

Du slänger filten över huvudet och så börjar du sakta att gå . När du går in i något som tex en vägg, ett skåp, en hund eller snubblar över en tröskel, då drar du snabbt av filten från huvudet och kommer skratta hysteriskt. Jag lovar....


Om du vill göra det roligare än så ta då på dig ett par alldeles för stora skor och prova samma sak. Ännu roligare. Jag lovar...


 Winston var som vanligt med mig på jobbet idag och där fick han stå modell för ett par hundfotografer. De sa att han var sååå duktig..=)


Jag väntade mig mirakel

Veterinären skrattade och sa en gång till mig;
- Du behöver inte ringa så fort hundarna har en fis på tvären.
När det gäller en själv låter man det dröja. Länge.
 
  Idag var jag glad över att jag äntligen hade tagit mig till doktorn. Jag räknade med att en lösning på mitt hals & näsproblem fanns där.
Efter att ha utsatts för prover och svarat på en massa frågor knappade doktorn frenetiskt på sin dator.. Han tycktes leta efter svar till mig samtidigt som han pratade….
-Hm.. ja det kan ju vara det här eller det här…men vi gör så häSKIT!! jag är så korkad!, sa doktorn.
Vad ska man tänka när man hör det?...
Wow han har hittat felet? Ska man då vara glad över att det är nått fel? Och har jag dessutom hamnat hos en doktor som är korkad?

Jag tittade frågande på honom. Det visade sig att han ”bara” hade använt fel dataprogram för att skriva in mina uppgifter.
Jaha var har dom hamnat? tänkte jag.

 Det här med moderna recept är något jag har missat förresten.

 Jag frågade om jag inte skulle ha med mig receptet när jag gick. Doktorn tittade på mig och sa nästan lite tröstande att det finns på Apotektet. Han som inte ens upptäckte att han skrev i fel dataprogram ska väl inte komma här och förklara moderniteter för mig inte.

 Något mirakel fick jag inte uppleva idag. Däremot var det en upplevelse att få betala 400spänn för näsdroppar på Apoteket (och då hämtade jag bara ut hälften).


Tooo tooo stora skoor

Imorgon är det jätteledigt som gäller. Då finns det jättemycket att göra. Det första jag ska göra är att gå upp ur sängen så sent som möjligt.


I En Husvagnsaffär

  Idag var vi och kollade nya vagnsmodeller tillsammans med Ekdahl. Så här såg det ut.


Ola får syn på sin drömvagn


Sicksack mellan vagnarna


Ojoj svarta fälgar. Najs

- Åh den är så fin

-Ja köp den då. Ni behöver den.


Eddy gillar husvagnaffärer för där bjuds det på kakor


Den Som Kan Han Vill

..Skog, skog, skog...backe upp och backe ner. Blä...Jag erbjuder mig INTE att köra.

Vi har varit i Kalmar. Ett ställe där alla är trevliga men tyvärr pratar lite konstigt.Resan spikades i fredags och två timmar senare satt vi packade i bilen.
Har man möjlighet till så otroliga äventyr så måste man passa på. Den som kan han vill. Som man brukar säga.

Fast nu känner jag mig inte så väldigt utvilad inför arbetsveckan precis.


Måste man berätta att man ska komma på besök? näe!


Per-Ola motionerar framför Tv:n


Vackert Med Höst

Nu åker vi bil. Winston snarkar och Eddy har också däckat. Inte så spännande alltså.

Men för en stund sedan hände det nått. Jag satt och var helt inne i att käka genomkörda pommes när Ola säger...
-Titta! han pekar ut på fältet där det springer något stort svart fyrkantigt rakt mot vägen. Wow en björn!,tänkte jag.
Vilken tur att Ola såg den så tidigt för den springer rakt framför bilen där på 90-vägen. Men det var ingen björn så klart men väl ett stort vildsvin. Fatta så gigantiska de är och vilka häftiga betar !!(eller vad det heter)

Vilken smäll det hade kunnat bli!!!! Något som retar mig enormt är att jag inte slängde mig efter kameran som låg i baksätet.  Nu sitter jag med kameran i knät resten av resan =)Winston tuggar löv


Nu blir det mörkare och kallare men det blir också mysigt höstljus ibland. Hoppas kunna fånga många mysiga bilder här under hösten.


Första Mässan 17 Dagar Kvar


Såhär fint blev det av byggeriet. Jag är nöjd. Nu börjar det bli roligt när man kan se resultat framför sig.
För er som missat det så handlar detta om förberedelser inför hantverksmässan.

I eftermiddag ska vi försöka kolla efter någon trevlig belysning och kanske bygga en ram till. Men vet ni...? Jag tror inte att jag orkar med denna snuva och hosta bland folk i affärer.


Vi var ute på promenad nyss. Svinkallt tyckte jag och Mini. Men inte Winston inte. Han hade ju sitt varma täcke på.

Sliten Snyten Snok

Det var ju tusan till förkylning. Är det samma förkylning som stannat kvar i ett par veckor nu eller har jag blivit frisk emellan?.

Trodde aldrig att jag skulle dra mig upp ur sängen idag.
Sen kunde jag inte hitta Minis "rätta" mössa så han blev förbannad. Ja, morgonen var minsann seg precis som resten av dagen.

Seeeg seeg måndag med sliten snyten snok. (Tack Kattis för förstående och trevligt tedrickarsällskap)

Kom hem sent i mörkret. Jag öppnar ytterdörren och doften av lagad mat slår emot mig (förkylningsluktsinne till trots). Köttfärssås..muums. Innan jag sätter mig för att äta kollar jag dagens post. Ett brev som inte såg ut som en räkning. Dessutom till mig! Tänk!

Jag har blivit mutad, jag erkänner. Badsalt till hundar. Aldrig sett och aldrig hört talas om. Jättekul! Nu måste vi ju skaffa badkar igen..=).

Tack, tack Pia, Agge & Aya. Ni träffade så rätt en dag som denna.

Jag glömde bort min snuva där för en stund.


Förberedelser inför mässan. Fortsättning följer.

Winston är nyfiken på vad som ska byggas.

Imorgon ska jag vara ledig och mysa med min förkylning.


Nya Kompisar

Winston har fått en ny bästis. En rosa liten kanin som kallas Ninis. ( brukar ni också döpa leksaker? Eller är det mitt eget kokofenomen?)
 Jag har aldrig sett honom tycka så mycket om en leksak förr.
Kaninen införskaffades i måndags. Eftersom den blev så väldigt uppskattad så köpte jag idag en till. Det är bra att ha i reserv den dagen Ninis kanske bestämmer sig för att ge upp. Winston och Ninis


Här är en annan ny kompis. Bonzo är en bernervalp på 13 veckor. Tänk 13 veckor och redan flera gånger större än Winston..=) I början hade de två pojkarna lite svårt att förstå varandra. Sen gick det kanonfint.


Man blir som man umgås sägs det
(nej, vi har inte kallt inomhus. Det är bara det att Mini envisas om att alltid ha mössan på. Hela hans uppväxt har vi försökt lära honom att inte kasta av sig mössan och nu får vi inte av den..!) 

Det Var Lördag Det

Det luktade gott om vår lördagsmorgon idag. Vi gjorde scones till frukost och satt och myste i vår nya soffa som också luktar gott.


Det där suddiga i mitten är en stolt hund med en gummikanin i munnen.


platta scones

 

Mitt hår låg klistat över hela ansiktet under dagens promenad. Händerna brände när man väl kom hem och in i värmen. Winston fick sitta på tork i hallen tillsammas med allas regnkläder.
 Men på nått sett är det riktigt skönt att känna att man har varit ute i höstvädret. Mysigt är det också att komma hem och värma sig med varm choklad.Alla bilder som togs idag såg ut ungefär såhär

Skulle nog ha gett Winston en superman-dräkt istället


Kylan Kyler Kinden!

Vi gör så mycket att jag inte har tid att sätta mig ner och uppdatera bloggeriet här. Men så när jag nu sitter här har jag ingen aning om vad jag skulle vilja berätta.
Allt är vardag. Det som är annorlunda är att vi igår skaffade ny mysig tvsoffa. Äntligen!!
Tvn har dock åkt på semester och har varit borta i snart fyra veckor. Vi har fått några sms med uppdatering om hur det går för honom. Nu är det osäkert om "han" kommer att komma tillbaka igen.

Kallt har det blivit också. Insåg igår att det nu har blivit höst då jag sprang ut barfota med en soppåse. Kallt kallt!
En som också fryser om tassarna är Winston. Han är en riktig fryskylling. Hans vintergarderob har redan blivit uppdaterad.


Hoppas kunna fylla på med bilder senare idag.


RSS 2.0