BONE Apetit!

 Alldeles för mycket godsaker från köket på senaste. Det slog mig att det faktiskt inte är bakandet i sig som är "skadligt" utan sättet alla kakor sen försvinner på. 
Då kom den briljanta idén att göda hundarna istället. Så förmiddagsprojektet idag blev kakbak igen.. fast denna gången med morötter, ris och kelp bla.
Kanske kan jag nu få användnig för alla mina kurser i foder och näringslära för jyckar?Minihusse började ivrigt hjälpa till. Men då han insåg att varken kakao eller socker skulle ingå i baket lockade tvn mer.  
Dagens kaksmet luktade dessutom extra äckligt så därför var det så klart extra intressant för trubbnosar.


När det sedan skulle stansas ben var minihusse åter intresserad av att ge en hjälpande hand.


BONE apetit!!!!!! 

Men isch.. de luktade inget vidare de där kakorna (enligt tvåbenta iaf). Efter ett par timmar i stanken som spridit sig i hela huset fanns det bara en sak att göra ju...  Baka på riktigt..;) Några goa chokladmuffins gjorde susen och det luktade sedan nästan som det ska göra efter att man har bakat nått gott i köket.  Äh.. vi får väl unna oss. Det är ju trots allt fredag och annars kan man kan ju alltid frysa in...*harkel*=)

Vad sa testpanelen då??
-Slurp!!!
  Ja, både från hundars och tvåbentas håll.


Grusad Vårvision

Vårvisionen grusades och vi har fått mer snö. Snö som ser ut att vara konstgjord och man skulle kunna ta fram lövblåsen istället för snöskyffel för att skotta. Inte för att vi har någon sån där blås men iaf...
Snön bekommer inte hundarna. Då är det värre med de extra minusgraderna. Br...

Förmiddagen spenderade vi i Norrskogen. Gnistrande sol med bitande vind och jag insåg att jag har förlorat min kamerateknik.
 Vill föreviga det mysiga ljuset där ute. Men så börjar jag joxa med kameran och allt blir antingen över eller underexponerat... Träning på det fram över.


Långsamma Matte


Idag har det singlat ner gigantiska snöflingor under nästan hela dagen. Så stora att Bibi stundtals fick för sig att de var läskiga. Hon kröp längs marken och tittade upp mot himlen som en fjåne. Det bor ett spöke i den hjärnan vill jag lova!!

Spöket på bensinstationen som har spökat enbart för Bibi på kvällsturer i flera månader har däremot äntligen flyttat. 
Nu kan vi gå förbi som om ingenting hänt.Maggan letar åkersork. De fyrbenta hade höga förväntningar på mattes mera hemmavarande. Men matte är ju bara långsam och tråkig.
Men ingen ser ut att lida förutom just matte. 
Hundarna är så duktiga på att kunna hitta på egna "aktiviteter" dessutom.. 
Bibi går tex och drar av maggans löpbyxor. Vilket Maggan inte alls tycks ha något emot.
 

Bibi spelar cool

Slutsnöat?

Ibland känns det nästan som om våren redan skulle vara här. Vi har tom hittat små gula blommor där ute ju. Vågar man hoppas att det är slut på snö nu?

Idag har vi bla spanat över årets utställningsresor... tyvärr missar vi årets hemmaplan Malmö den 19-20mars. Dålig planering kallar vi det..;) Men utställningsvristen har ju faktiskt inte utgått riktigt än.
Annars blir nästa Hässleholm i Maj är det tänkt. Sen får vi se om vi lyckas klämma in ett MH innan dess också.
 Mera Lera

Ett par bilder från en lerig förmiddag.


Bibi och bollkalle
Hade Bibi kunnat hade hon bitit i alla bollar samtidigt. Något lättare blev det då det blev en boll mindre. Den röda bollen dog och det blev plötsligt "snö" i trädgården igen.

På eftermiddagen tog vi en tur på golfbanan. Man får passa på att gå där nu innan golfarna hittar dit. Jag var förvånad över att vi inte såg några där idag.

Plus PluralisJust nu har vi faktiskt tvåsiffrigt med plusgrader och vi har varit ute i leran och haft skoj. Utan att frysa!!
Så den utlovade vårvärmen kom trots allt. Fast jag såg ju sol och grönska framför mig när jag läste om lovad värme... Men det ska ju vara varmt i två veckor nu, så då borde det ju komma några blomster?

Havets Läckerheter & Coola Kalsipper

Någon fyrbent måste ha gjort ett strandfynd igår och plockat hem någon form av havsbakterie..  Det har varit lite oroligt och det låter som om det bor en liten filur i magen på en av damerna. En doft av havets läckerheter kan man säga har under dagen legat som en dimma i favoritrummet- Köket. 

Hade projekt i form av lite cheesecakebak för att dölja doften. Lyckades.. och dessutom tycks den där bakterien nu skrämts bort.


Favoritplatsen.... vid elementet i köket.Hittade Fräcka frallakallingar på Rea till Minihusse.... 3st för 19spänn!! Lycklig morsa alltså...=)

Mot Beachen

Efter en mysig morgon hemma i värmen åkte jag och brudarna iväg ner till Beachen.

Det var dis och dimma. Blåste så att det kändes som nålar i kinderna och fingrarna kändes knappt alls.
Lie frisk luft har inget dött av.... Fast det är klart.... Ni som vet hur det brukar lukta nere vid stranden i Trelle vet att det inte alltid känns så fräscht...=)

Maggan & Winston På Canvas

Så har jag då hittat till penseln.... leran är tillfälligt slut och jag har fått tillfälle att göra utlopp för mina kreativa behov på canvas istället. Att prova på att måla har jag velat göra länge och nu blev det så äntligen av.

Det visade sig vara ganska roligt att måla dessutom.. nu vill jag öva mer, mer ,mer.

Men det kan hända att det kanske dyker upp andra projekt som hamnar ivägen.


Jag ockuperade matsalen ett par dagar. Ingen som gnällde över att kvällsmaten fick ätas framför tv:n istället. 


(Tavlorna är 90cm x 70cm)


 Husse var så snäll att han hängde upp dom i matsalen. Kul. Det borde innebära godkänt? =)

Nu har jag dock ett liten problem...
Får det plats fyra tavlor på väggen? Bibi & Walter måste ju också få plats. Vi får nog leta reda på ett större hus helt enkelt.. eller iaf ett med fler väggar.


RSS 2.0