Långsöndagen

Så var det då långsöndagen. Gjordes det då något vettigt av den extra timman? Nej...men vi blev alla hungriga tidigare än vanligt.

En stund i trädgården innan mörkret och roligast med pet-flaska trots en massa dyra leksaker tillhands...
Ser inte ut som någon annan än Walter finner detta nöjsamt. Jag tror bara det är synd-om-mig-miner från flickorna.


Se.. plötsligt lite roligare... nu är det istället någon annan som surar där bak.


Minihusse flockade äpple.... tyckte sedan att han skulle sätta tillbaka det igen
Flykten Från Geggamojjan


Igår var det snuskväder precis som det har varit hela veckan. Vi stannade inomhus största delen av dagen och hade temadag-Morot.
Hundarna fick morötter och efter en stunds lattjande med de oranga pinnarna såg det ut som konfetti över hela rummet. Funderade en stund på om det var så jag skulle göra istället för att stöka med rivjärn inför morotsmuffinsbak.....;) Men till min förvåning var det efter ett par minuter inte ett spår av något oranget från hundarnas tuggande.


Kakbak som kom väl till pass för dagens utflykt...


...som blev Järavallen.


Ja, vi flydde geggamojjan här hemma för att upptäcka skogen istället.
Kökspyntat
Lugna förmiddagen

Vi har haft en lugn och mysig förmiddag idag. Vi passade på att vara ute påfältet innan frosten smällte. För nu är det ju så att trakterna börjar förvandlas till lera igen...=(
 Efter kloklipp och hitta grisörat-leken snarkar nu hela flocken gott och jag har nyss gjort värmande soppa till mig själv.
Jag har frallapyntat i köket också. Mer om det nästa gång.På Andra Sidan Staketet

Hade glömt att vi har stubbfält bakom staketet. Där fick det bli en lagom morgonutflykt för oss.

Varje hund fick egentid att utforska stället.
 När Bibi släpps lös så står hon bara och glor...=) Stubb är enligt Bibi äckligt, låter konstigt och när man luktar på det så sticks det.
Maggie däremot... hon sticker innan man har hunnit säga hopp&lek. Hon ränner som en kanonkulla genom de gula stråna. Hon tycker det är toppen.


Bibi tittar, tittat........och tittar


okej.. lite kan jag väl gå men det är fortfarande jätteäckligt


Är det en kanin?


Nej, det är Maggan ju


Flygande Frallis

Idag blev min lilla flygande frallafigur äntligen helt klar...
Jag är glad för den lilla figuren som kommer få agera som julpynt är det tänkt.


Det började så här......


Och blev idag ett par dagar senare såhär..=)Tack till alla er som ger så söta kommentarer om mina "arbeten". Det ger en massa extra energi och inspiration till att göra mera. Tack, tack, tack....


Inställningar Inte Utställningar

- Mamma! inte tappa macka, Bibi tycker om korv.

Eddy har lärt sig av sina misstag. Har man en hungrig bulldogg (eller flera) i familjen så gäller det att vakta sin frukost..=)

Imorse åkte alla hundfiltar och kuddar i tvätten. Jag fick sura miner från fyrbenta som tydligt visade hur obekvämt golvet var. 

Veckan har gått rysligt fort. Jag har tagit det lugnt som jag ska och försvunnit in i lera. En till ny figur sitter i ugnen och väntar på att få komma ut. Kanske klar för visning imorgon.

Flickorna blev anmälda till Malmö valp. Perfekt tyckte jag eftersom vi inte kommer till växjö. Nu är det så att Malmövalp blivit inställt!!! Jättetråkigt.. och jättesynd att de inte kunnat lösa problemet med lokal. 
 Blev ingen Växjötur för jag skulle ställa ut på hantverksmässa. Nu blev hantverksmässan också inställd!

Vi får kanske vara extra flitiga i ringen till våren istället.


Så här mår Boo just nu.

Bästisen Boo

Tanken var att Bob skulle få en maka. Men efter lite knådande av lerklumpen igår så föddes istället något annat. Bästisen Boo. Trots att det blev en fransk variant så ser dom ut att  kunna trivas tillsammans.Vad det kommer att bli av Boo mer än en Boo får vi väl se. Det blir ju inte alltid som jag tänk mig men ganska bra ändå. Tänker mig att Boo klär i halsband eller andra roliga detaljer.

På hemsidan kommer jag senare att lägga ut en sån där "steg för steg" bild
Nu ska Boo bli en gummiform. Räknar med att det kommer att ta några dagar.
Pensla, pensla, pensla och vänta, vänta, vänta.....


Hemmamatte

För tillfällt är jag hemmamatte. Det låter mycket roligare att säga så än att skriva den riktiga hemmaorsaken.


Igår fick frallorna följa med när jag skulle in till Malmö för att hämta ett par papper på jobbet. Vi stannade vid Arriesjön. Där kan man parkera bara ett par meter ifrån strandkanten.
Perfekt för både matte och hundar. Och vilket väder det var!!!! det var också perfekt.

Det fina vädret har fortsatt idag..
Jag var en tur hos sjukgymnast i förmiddags sen har jag och fyrbenta spatserat i trädgården. Nu har jag trollat med lera en stund och snart bär det iväg till nästa doktorbesök.
 

 Imorgon hoppas jag kunna visa slutresultatet....... Oooo..=)

Inte Fredag Än

Godmorgon.... Vi håller sakta på att vakna för att ta itu med dagens uppgifter.

Maggie är nu på morgonen helt återställd efter att i gårkväll badat i ett buskage med brännässlor.. Hon gick lös och tycktes hitta något intressant bland nässlorna.
 Stackars liten!! Hon fick blåsor mellan tårna. Hon fick en massa gott att tugga på för att tänka på annat under kvällen.
Hoppas hon förtod hur det gick till så hon inte gör om det igen.

Idag har jag en del tråkiga saker att först ta itu med. Sånt som banken, försäkringskassan, läkaren och handla.

Men sedan ska vi fira fredag. Kanske ska göra nått av alla morötter som jag samlat på mig. Låter kanske inte så mycket fredag nej...=) Chips ska det ju vara


Någon mer som har en bulle som är svårväckt ibland? Ett trick man kan göra om man inte vill gå ut är att lägga sig på rygg för att bli extra tung. Alltså läs det inte som ett tips för tvåbeningen utan ett frustrerande beteénde av bullen.

 


Höstmysigt

Igårkväll var himlen svart men solen lös in i huset ändå. Hundarna låg och mös i solfläckarna på golvet. Eller heter det myste?
 Nå... skönt hade dom det iafDen här helgen har jag sett fram emot länge. Vi är inne i oktober nu och jag ska jobba mycket mindre nu. Helt fantastiskt!!! Jag kommer lätt att vänja mig vid mer hemmatid...=)

Idag var vi och Köpte "plåster " till min dator, som har varit lite ledsen och trött. Nu blev den tusan så pigg. Önskar att man själv kunde plugga in en uppdatering. För efter Ikeabesök och fika i den nya husvagnen håller inte vänsterbenet att stå på längre. Kryckor står ute i hallen.... där gör dom mycket nytta...=)

Walter är här hemma och leker polis. Han ser dessutom saker som ingen annan ser och hör saker som inte hörs. Det är ju bra?
 Han har också upptäckt att en av flickorna luktar gott. Eller ja... Han tror snarare att det är golvet som luktar gott. Nosen växer fast i golvet och ögonen snurrar. Men han ser inte ut att inte lida av det än så länge.
Nu i veckan hände något lustigt!.... Eller det här tillhör kanske vanligheten när man kör lite längre norrut? En galloperande kossa dök upp framför bilen. Hon var påväg söderut för att köpa Oboy resonerade vi. 
  Det blev totalstopp i eftermiddagstrafiken..... Ola gick ur bilen och agerade kofösare tillsammans med en anfådd bonde.  Jag satt som tur var på första parkett till denna spännande händelse. Jag ska vara snäll mot Ola så ni får däremot bara fantisera om hur detta såg ut..=)

Oj... inga hundbilder....

Tar igen det nästa inlägg     


RSS 2.0