Matte Är Bull - Försöker Vara Ball

 - Ja, ett trasigt knä och tråkiga blodvärden gör att matte har varit ganska bull. Mutor som tuggisar, torkade djurdelar och aktivitetsleksaker funkar inte för att framstå som ball under längre tid.
Nåja... än är det faktiskt ingen som klagat på avsaknaden av mer avancerade utflykter.
Jag är nog faktiskt ganska rolig ändå.


Däremot kom det protester från fryskyllingar för morgonvädret som rådde.. Tvärnit vid tröskeln där kylan biter.
Väl inne igen är det tävling om närmsta och bästa plats vid elementet för rumpbränning.


Nu har det varit ganska snällt väder men minusgraderna ska smyga på igen är det lovat.
 Då ska vi väl åter få hundar som vill stanna inne.

Bibi tycker minst om kylan...=) Är det för många minus lägger hon sig som en padda på golvet när det är dax att gå ut.
Plötsligt väger hon ton och går inte att flytta på. Äh..som jag brukar säga om andra hundar.... det är väl den som håller i snöret som det är fel på.
Pratade med hundpsyken om saken och han bara skrattade och sa: - Ja, hon fryser ju. Inget ovanligt i dessa tider.

Men när husse är hemma och mullrar - UT! så går det minsann att krypa ut i kylan. Jag har försökt hitta min manliga basröst. Funkar inte alls. Känner mig bara kass i halsen.


Tidigare idag hände det dock en del skoj. Vi lerade oss och tittade på hästar.
 Fick världens utskällning av en rymling i form av chihuahua som kom springande över åkern! Har aldrig sett den förr. Maggan tyckte att vi kunde tagit med honom hem.

Sen var det vår tur att vara tuffa. En grävskopa som stod och grävde i våra ledningar fick lära sig att veta hut. Vi stannade där tills den enligt Bibi inte längre var världens läskigaste sak... Det fick ta den tid det tog. Hon hade iof rätt i att skälla.... strömavbrott stup i ett här.. Kan dom inte fixa det ordentligt? Nu måste vi åka och köpa färdigmat... Typ Pizza eller nått.. Sååå synd!. = )


Bibi på kurort med lerinpackning? Nej... den skånska vintern är nu bara som den ska vara.=)
Så en bonusbild från igår på galen nylonbens-samlare.


Bibi Goes Slow?En ny variant till att få madame Bibi att njuta av sin middag.  En Go Slow - skål.  SLURP! sa det bara. Det blev inte många sekunders fördröjning på middagen trots störande knölar i botten...!?

Kakor & Kaniner

Imorse tyckte jag att vi skulle ha en hemmadag och vi sa upp oss från våra andra plikter.
 Tro inte att vi gör ingenting trots blek Blogguppdateringen nu för tiden. Just idag dock har det mest spännande för fyrbenta nog varit "spabehandling". Låter roligare att kalla det så än vad det egentligen är.... Kloklipp och ansiktstvätt...;)
Sen blev Maggan portträtterad av minihusse. Hon fick snålt med ben... bara ett. Men å andra sidan fick ett par extra ögon  istället...... Ska försöka hitta den där täckningen för ett förevigande... Tokig stolt förälder?.=)

Sen gjorde vi ett studiebesök hos kaninerna hos grannen och efter det bakade vi rosa kokoskakor. Fyrbenta hade förmodligen gladeligen följt med in till kaningården men hade det nog bättre hemma i köket med goa tuggben.

In I Dimman

Solen sken och himlen var blå.
Men efter en bit såg vi knappt vart vi skulle gå.
Först ingen kyla och ingen vind.
Sen kom dimma och frost runt öra och kind. 
Maggans frostiga öra.
Så Mycket Möda För Så Lite Föda!?Bibi tyckte den nya serveringsmetoden var ett dåligt påhitt. Ska man behöva jobba för käket va!?  Men efter att "pyramiden" hade fått sin utskällning insåg hon att det var bara att ta tag i saken. I slutet fick den rosa dosan ibland sådan swung att det flög matkulor över hela matsalen...


...i slutet fuskades det dock med en livlina

Busvädersmorgon

Vi har vaknat upp till ett riktigt busväder idag. Huset vajar i vinden och det är helt vitt i luften. Vi som skulle pyssla i trädgården idag...;) E... nope

Helgdag och ledigt idag. Vi håller oss till pyssel inne och mys framför tv:n.

Nu ska jag testa att ge Bibi sin frukost i en aktivitetsboll... Antingen river hon huset i iver eller så kommer hon inte fatta ett dugg....


Bilder från de senaste dagarna

Bibi jagar snöklumpar

Maggan på bergsklättring över vallarna.

RSS 2.0